SMB Solutions
    Video Intercom
    SMB Solutions
    Video Intercom

PM Q&As: Snadná a pohodlná integrace díky otevřené systémové architektuře HikCentral Professional

Vzhledem k tomu, že organizace používají stále více systémů a zařízení, je potřeba integrace stále důležitější. Otevřená systémová architektura platformy HikCentral Professional společnosti Hikvision poskytuje vysoce efektivní a pohodlné řešení. Více jsme se dozvěděli od Freda Wu, projektového manažera HikCentral Professional.

Otázka: Můžete vysvětlit, co je HikCentral Professional a jaký význam má vývoj integrací na této platformě?

Odpověď: HikCentral Professional je univerzální software pro správu zabezpečení, který poskytuje jednotnou platformu pro řešení různých bezpečnostních problémů. Umožňuje uživatelům efektivně spravovat více funkcí - včetně videa, kontroly přístupu, detekce alarmu a dalších - z jednoho místa. Jeho rozsáhlé integrační schopnosti mu umožňují přizpůsobit se široké škále požadavků a rozšířit jeho funkce nad rámec tradičních bezpečnostních úloh.

Otázka: Mohl byste nám představit možnosti integrace a otevřenosti HikCentral Professional?

Odpověď: HikCentral Professional podporuje dva základní typy integrace. Prvním z nich je integrace zařízení, která umožňuje zapojení více zařízení, jako jsou kamery, zabezpečovací panely a systémy HVAC, pomocí standardních průmyslových protokolů, jako jsou Onvif, BACnet, SIA, Modbus. Podporuje také většinu proprietárních protokolů jiných předních výrobců. Platforma tak umožňuje připojit a spravovat jak zařízení Hikvision, tak zařízení třetích stran.

Druhým typem je systémová integrace. To poskytuje rozhraní OpenAPI pro integraci systémů třetích stran, což zvyšuje celkovou flexibilitu systému a umožňuje uživatelům přizpůsobit řešení pro více než 10 různých scénářů. Integraci usnadňují standardní průmyslové protokoly, jako jsou BACnet a SIA, a databázové systémy včetně SQL Serveru, MySQL, Oracle a PostgreSQL. Například integrace s HR systémy pro zpracování docházkových dat a s průmyslovými řídicími systémy pro funkce termovizního snímání a videopřehledu.

Otázka: Jaké jsou výhody těchto možností integrace a otevřenosti pro uživatele?

Odpověď: Integrace různých zařízení do jediné platformy umožňuje zefektivnit proces správy a snížit provozní složitost i náklady. V případě systémů třetích stran usnadňuje otevření naší platformy rychlou škálovatelnost a eliminuje náklady a úsilí spojené s vývojem nových subsystémů, čímž urychluje růst a efektivitu podnikání.

Otázka: Mohl byste uvést reálné příklady toho, jak tyto integrace využívají různé scénáře?

Odpověď: Vezměme si příklad skladu, továrny nebo budovy, kde alarmy musí pracovat v synchronizaci s bezpečnostními videozařízeními. Falešné poplachy tradičně vyžadují ruční ověřování, což je těžkopádné, zejména při manipulaci se zařízeními různých značek na různých platformách. Díky integraci zařízení HikCentral Professional lze tato zařízení spravovat pomocí jediné jednotné platformy. To umožňuje efektivněji konfigurovat alarmy a ověřovat video kanály. Jedná se o zefektivněný přístup, který posiluje operace po celém světě, zejména v Evropě, Asii a Blízkém východě a Africe.

Dalším příkladem je mnoho společností se specializovanými systémy řízení přístupu a docházky, které si přejí integrovat hardware společnosti Hikvision - například terminály pro rozpoznávání obličeje MinMoe - a zlepšit tak svůj provoz. HikCentral Professional to velmi usnadňuje synchronizací dat nových zařízení Hikvision se stávajícími systémy. To přináší komplexní řízení přístupu a podrobný reporting pomocí známých nástrojů pro správu.

Otázka: Jaké technologie a rozhraní API nabízí HikCentral Professional pro podporu integrace?

Odpověď: Pro zjednodušení procesu integrace systému poskytujeme sadu rozhraní API, včetně řešení bez zásuvných modulů, které je přístupné prostřednictvím webového portálu. Naše podrobná technická dokumentace, ukázky kódu a komplexní nástroje jsou navrženy tak, aby uživatelům pomáhaly rychle vytvářet a přizpůsobovat systémy. Neustále aktualizujeme naši nabídku pomocí nových rozhraní API a standardizovaných protokolů, abychom uživatelům zajistili, že budou mít k dispozici nejpokročilejší a nejspolehlivější nástroje.

Otázka: Jak program technologických partnerů společnosti Hikvision (TPP) zvyšuje uživatelský komfort?

Odpověď: Program technologických partnerů je pro ekosystém společnosti Hikvision zásadní. Díky spolupráci s našimi globálními technologickými partnery přinášíme zákazníkům osvědčená řešení, která výrazně rozšiřují výhody produktů Hikvision. Tato partnerství nejen zajišťují spolehlivost, ale také využívají společné odborné znalosti k poskytování vysoce kvalitních řešení na míru, která splňují nejrůznější požadavky našich zákazníků.

Více informací

Chcete-li se dozvědět více o aplikaci HikCentral Professional a jejích možnostech integrace, navštivte webové stránky. Můžete nás také kontaktovat a my vám rádi poskytneme více informací o výhodách systému HikCentral Professional pro vaše podnikání.